Кифлички със сладко
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            166587
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Разтворете маята в хладката вода заедно с малко захар, щипка сол и малко брашно и я оставете да втаса. Смесете брашното с останалите продукти и добавете втасалата мая. (Едното яйце оставете за намазване). От всички продукти омесете гладко тесто и го оставете да втаса. След това го разделете на 2-3 части. Разточете ги на кръгове и ги нарежете на триъгълници. Във всеки сложете от сладкото и ги завийте на кифлички. Намажете ги с жълтъка от останалото яйце и ги изпечете в умерена фурна.
Може да замените сладкото с шоколад, мармалад, мед или др.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








