Когато майка ми я стегне ишиас, винаги прави това и ѝ минава

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Когато майка ми я стегне ишиас, винаги прави това и ѝ минава
3522
Когато майка ми я стегне ишиас, винаги прави това и ѝ минава

Седалищният нерв е най-големият нерв на тялото, който се простира от долната част на гърба до седалището, горните крайници, до единия или двата крака. Когато е раздразнен или стеснен, той причинява болка в ишиаса, което може да бъде изключително болезнено и инвалидизиращо състояние.

Всъщност, седалищната болка е симптом на друг проблем, свързан с този нерв, като например дискова херния, дегенеративно заболяване на диска или стесняване на гръбначния Ви канал.

Болката се усеща по седалищния нерв и може да бъде придружена от изтръпване или слабост в тези области или изтръпване.

Опитът показва, че ишиасът е най-добре да се лекува по естествен път и един от най-ефективните начини за облекчаване е да се масажира с топка за тенис.

Тази терапия се основава на принципите на масаж, акупресура и рефлексология, облекчава мускулните болки, намалява напрежението, облекчава болката и увеличава обхвата на движението.

Топката за тенис всъщност е насочена към крушовидния мускул, разположен до седалищния нерв, който може да изтласка седалищния нерв към сухожилията под него, което води до познатата болка в задните части и краката.

Тя подобрява кръвообращението в района, намалява напрежението в мускулите и увеличава подвижността.

Имайте предвид обаче, че насочването към крушовидния мускул е една от стъпките за облекчаване на болка при ишиас, тъй като тя може да бъде причинена от различни фактори, като например дискова херния или стесняване на гръбначния канал.

Ето как да извършите този масаж:

- Можете да използвате една или повече топки за тенис. Седнете или легнете на пода и поставете топката за тенис под болезнените мускули. Внимателно натиснете върху областта и прехвърлете товара върху топката или топките.

Опитайте се да откриете области с повишена чеувствителност, тъй като те са носители на болката. Стиснете всяко болезнено място за около 15-20 секунди и леко преобърнете топката напред и назад.

- За да не се влоши състоянието, прилагайте лек натиск и спрете, ако почувствате силна или остра болка.
В допълнение, изследванията показват, че болката при ишиас и съпътстващите го симптоми могат също да бъдат облекчени чрез различни други алтернативни лечения.

Сред най-успешните са йога, леки упражнения, разтягане и прилагане на топли и студени компреси.

Освен това през 2009 г. проучване, в което са участвали 90 пациенти с ишиас показа, че акупунктурата, базирана на китайска игло терапия, значително намалява симптомите на ишиаса.

Изследователите също така препоръчват лечение на хиропрактика като ефективно лечение и твърдят, че хиропрактическите корекции могат да помогнат за подобряване на функцията на гръбначния стълб и, от своя страна, за облекчаване на болка при ишиас.

В много случаи ишиасът може да се лекува самостоятелно и не изисква медицинска помощ. Болката и съпътстващите я симптоми могат дори да изчезнат самостоятелно в рамките на няколко седмици, но физиотерапията може да насърчи възстановяването и да намали риска от бъдещи наранявания на седалищния нерв.

Ако болката продължи повече от четири седмици или състоянието се влоши, консултирайте се с лекар и помолете за по-нататъшно лечение.
 

Дай твоята оценка:
2 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft