Кой от тримата клошари лъже и не заслужава да му се дава милостиня

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Игри и тестове
Кой от тримата клошари лъже и не заслужава да му се дава милостиня
3015
Кой от тримата клошари лъже и не заслужава да му се дава милостиня

В социалните мрежи блогърите все по-често провеждат социални експерименти, тестват хората за чувствителност, желание за помощ. Понякога такива проверки се провалят, а понякога те угаждат хората с безразличието си.

Но възможно ли е човек да бъде безразличен, защото не е помогнал на просещия? Всеки има право да избира и да има собствени причини за това.

Погледнете внимателно картината и кажете кой от тези хора не заслужава материална помощ.

Бездомните хора

Спорен въпрос: да помогнеш или да не помогнеш на бездомни хора? Някои твърдят, че бездомните са избрали този път сами, други, без сянка на съмнение, са готови да дадат последните пари и да помогнат на нуждаещите се, колкото могат.

Трябва да се разбира, че всеки бездомник има своя собствена история и не може да бъде сравняван с другите. Ако искате да помогнете от сърце, помислете, че някои от тези хора не са бездомни и имат роднини и жилища, а скитничеството е начинът да изкарват пари, без да се напрягат.

Обикновено такива хора нямат тъжно изражение и изискват пари вместо храна, докато хората, които наистина се нуждаят от нея, се притесняват да поискат помощ. Вместо това, те се опитват по някакъв начин да спечелят: баби с цветя и билки, плетени чорапи, дядовци, които продават книги, деца, които мият прозорците на колите.

Разбира се, помощ за бездомните е необходима, но тя трябва да се прави не само искрено, но и разумно. Съществуват многобройни организации, в които на бездомните хора им се помага да се изправят на крака с място за грижа от доброволци.

Невъзможно е да не се каже, че поради навика на уличния живот някои не искат да работят, защото знаят, че могат да получат пари точно така. И много хора първо трябва да предоставят психологическа помощ, защото тя може да бъде по-ефективна от парите.

Човек номер 3 - това е този, който се опитва да получи пари чрез измама. Погледнете отблизо и помислете: защо този човек се нуждае от обувки, ако няма крака?

Вниманеута никога няма да бъде излишно, подкрепата на бездомните хорапонякога може да бъде безполезна и дори опасна. Тестовете за живота не са за всички и малцина могат да запазят човешкото си достойнство.

Именно тези хора трябва да бъдат подпомогнати, за да внушат надежда и да им се дадат сили да започнат от нулата. Винаги можете да се измъкнете от затруднението , просто трябва да го искате.

Това е истинска творческа лаборатория! Екип от истински съмишленици, всеки от които е експерт в своята област, обединен от обща цел: да помага на хората. Ние създаваме материали, които наистина си струва да бъдат споделени, а любимите ни читатели служат като източник на неизчерпаем вдъхновение за нас.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft