Красимир Вълчев заговори за преминаване към електронно обучение

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Красимир Вълчев заговори за преминаване към електронно обучение
19585
Красимир Вълчев заговори за преминаване към електронно обучение

Много вероятно е да се наложи по-мащабно превключване на обучението в електронна среда. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Свищов, където участва в откриването на академичната учебна година в Стопанската академия, цитира го БНР.

Образователният министър: Ще има болни учители и ученици, но не очакваме бум

Според министър Вълчев първите случаи на заразени ученици и учители с коронавирус след началото на учебната година не са се случили в училище, а в образователната система не се е случило нищо необичайно. „Очевидно тези първи случаи, които имаме, не са от взаимодействието в училищна среда. В момента карантинирани са по-малко от една хилядна от учениците.

Мащабът на системата е голям, нормално е да има заболели. Това, което имаме в момента, са базови стойности. Те не са в резултат на това, че системата е отворила”, заяви Вълчев. Под карантина са отделни паралелки, коментира още Вълчев и обясни, че здравният министър ще определи праговите стойности на заболелите от COVID-19, над които ще се затварят училища.

„Това, което имаме в момента, са по-скоро базови стойности, спрямо които ще анализираме следващите резултати. Това не са стойности в резултат на това, че системата е отворила. Епидемиолозите, специалистите казват, че не очакват бум. Да, ще се увеличи броят на заразените, няма как училищната среда е среда на многочислено, многочасово взаимодействие, но ако се спазва разумният комплекс от мерки, това няма да се случи“, заяви той. Между болничен и помощ от държавата избира родител при карантина в училище

Засега обучението в училищата и университетите продължава присъствено, категоричен е министърът на образованието Красимир Вълчев. Учебните заведения няма да затварят, а темата с носенето на маски от ученици е приключила, каза още той.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft