Кремсупа с аспержи
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            4748
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Аспержите се подрязват и долната част на стъблата им се обелва с белачка за зеленчуци. Нарязват се на парчета по 2 см.
	Маслото се разтопява и в него се слага да се задуши лукът с 1 с. л. вода. Бърка се на умерен огън 4-5 мин.
	Към лука се добавя брашното, разбърква се и се налива 1,5 л гореща вода. Слагат се аспержите и тиквичката и се оставят да къкрят 5 мин. Подправя се на вкус.
	Супата се пасира и се подправя с лимоновия сок.
	Поднася се с хлебчетата, запечени с кашкавала и по желание се гарнира с лъжица заквасена сметана.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








