Рибена кремсупа

вход през zajenata.bg
Рибена кремсупа
admin
Добавена от: admin
7614
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

риба - 500 г морска риба
моркови - 3 броя
кервиз - 1/2 глава
пащърнак - 1 корен
магданоз - 2-3 стръка
картофи - 4 средно големи
лук - 1 глава
олио - 3-4 с. л.
масло - 1/4 пакетче краве
брашно - 1-2 с. л.
бульон - 5 ч.ч. от риба или подсолена вода
лимонов сок - може и оцет
сол 

Почистената от кожата и костите риба се маринова с киселина и сол. Морковите и ароматните корени се нарязват на дребно и се задушават в растително масло, след което се заливат с рибната отвара или подсолена вода. Кипват се и се прибавят почистените и нарязаните картофи.

Супата ври така 10 минути и се прибавя маринованата риба. Всичко се вари до пълно сваряване, прецежда се и се пасира.

Супата се застройва с маслено-брашнена застройка, приготвена от брашното и маслото, подправя се на вкус и се поднася с препечени крутони и няколко стръка магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft