Кубче мая и чаша олио - така се прави най-фантастично вкусният и лесен тутманик

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кубче мая и чаша олио - така се прави най-фантастично вкусният и лесен тутманик
Кубче мая и чаша олио - така се прави най-фантастично вкусният и лесен тутманик
admin
Добавена от: admin
3796
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр.брашно

1 кубче мая

250 мл олио

сол на вкус

вода - колкото поеме

400 гр.натрошено сирене
 

Пухкав, мекичък, пълен със сирене - това е тутманикът, чиято рецепта ще ви предложим днес. Идеален е за съботната закуска с чаша кисело мляко. Освен това е лесен и е по силите дори на начинаещи в месенето. Ето как се прави този фантастично вкусен и лесен тутманик:

Разтворете маята в чаша топла вода с лъжичка захар и малко брашно, и я оставете да шупне. Направете кладенче в брашното, изсипете вътре шупналата мая, добавете олиото, солта и започнете да добавяте топла вода, като постепенно замесвате. Количеството вода ще прецените, докато месите. Трябва да се получи меко и удобно за работа тесто, което не лепне по ръцете. Готовото тесто оставете на топло да втаса.

фантастично вкусен тутманик
Щом се надигне хубаво, разделете го на части и всяка разточете на тънка кора с размера приблизително на тавата, в която ще печете. Поръсете всяка кора обилно с олио и сирене и ги редете една върху друга в тавата, докато свършат продуктите. Отгоре завършете с последната кора. Нарежете тутманика на парчета по желание и го оставете отново да втаса.
Поръсете с останалата мазнина или наредете отгоре парченца масло за аромат. Печете на 200 градуса за около 35 минути.
 

Дай твоята оценка:
3 от 10 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft