Кхема - сос с кайма и чесън
    
    
    
                
            
                10 Юли 2012
            
            
            10518
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 голяма глава лук, наситнен
	2 скилидки чесън, наситнен
	1 с.л. къри
	сол
	2 с.л. доматено пюре
	500 г кайма
	олио
	малко кисело мляко
Лукът и чесънът се пържат до кафеникаво в 2 с.л. олио. Добавя се кърито и се задушава за 4 минути на слаб огън. Добавят се доматеното пюре, каймата, киселото мляко и сол на вкус, разбърква се и се изпържва. Поднесете като сос към паста, или като самостоятелно ястие - поръсено с магданоз или пресен лук.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








