 
                
            500 гр. юфка/кори за баница
500 гр. кайма
500 гр. гъби
750 гр. доматен сос
750 гр. сос бешамел
300 гр. настърган кашкавал
В тиган на огъня запържете каймата, посолете, подправете с риган и подправки на вкус, и свалете от огъня. Вътре добавете гъбите, предварително ситно нарязани. Всичко това смесете с доматения сос. 
Намажете тава за печене с маргарин и започнете да редите лазанята: на дъното поставете един ред от юфката (или натрошени кори), докато се покрие цялото дъно. Върху тях поръсете ред месо с гъби, след това слой от соса бешамел. Процедурата се повтаря докато свършат юфката и плънката. Най-отгоре се поръсва настърганият кашкавал и тавата се покрива с фолио за печене. 
В предварително загрята фурна лазанята се пече около 45 минути, след което се маха фолиото и се допича още 10-тина минути, или докато се зачерви кашкавалът. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








