Лазаня с шоколад
    
    
    
                
            
                20 Февруари 2014
            
            
            9895
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    200 гр. кори за лазаня 
250 гр. сирене маскарпоне
100 гр. шоколад за готвене 
2 портокала 
100 гр. захар 
50 гр. какао 
2 пакетчета ванилена захар 
2 яйца
50 - 100 гр нарязани бадеми
В подсолена вода се варят корите за лазаня според указанията на опаковката. Щом омекнат, се изцеждат и подсушават.
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, добавят се маскарпонето, сокът от портокалите, настърганата портокалова кора, нарязаните бадеми и разтопеният шоколад. Сместа се бърка добре, докато се хомогенизира.
В подходящ съд се редят корите и кремът, като се редуват. Завършва се със слой от крема. Отгоре лазанята се поръсва с какаото. Пече се около 20 минути на 170 градуса.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








