Лекари и колеги на починалия от COVID-19 проф. Хубчев: Вирусът помля здрав човек за 48 часа

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Лекари и колеги на починалия от COVID-19 проф. Хубчев: Вирусът помля здрав човек за 48 часа
4898
Лекари и колеги на починалия от COVID-19 проф. Хубчев: Вирусът помля здрав човек за 48 часа

Както вече съобщихме днес почина проф. Хубчев след 15-дневна битка с коронавируса.

„COVID-19 успя да вземе голяма жертва.

Напусна ни голям човек, феномен в неговата област. Загубата на проф. Георги Хубчев не е на местно ниво, а на национално". Това каза собственикът на УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих на брифинга след шокиращата кончина на едно от светилата в медицината в Бургас.

„Никой не знае как се е заразил. Преди 15 дни звъни на своите колеги, че не се чувства добре и ги моли да му пуснат система, а след 6 часа вече беше в Реанимацията”, каза Абумелих.

Управителят на болницата д-р Стефан Касабов каза, че проф. Хубчев е бил сравнително здрав човек, бивш спортист, имал е леки отклонения и понякога малко по-високо кръвно, но е нямал никое от характерните придружаващи заболявания за повечето жертви на вируса.

„Не искам да сугестирам някой и да правя драма, но буквално вирусът смля този човек за 48 часа. Кой както иска да го разбира. Това е истината за този пациент, други пациенти дори не разбират че са болни. Ако някой смята, че това нещо е измислица, жестоко се лъже. Ако иска да не вярва, но това е факт”, каза д-р Касабов.

Той допълни, че в лечението на доц. Хубчев е използван медикаментът „Ремдесевир”, сърфактант и плазма, прилагани са всички мерки за вентилация. Основните поражения са били в белия дроб.

След смъртта на проф. Хубчев, Семир Абумелих обяви, че ще предложи на здравния министър да изпозлва базата на болницата и ако реши да я превърне в инфекциозна болница само за COVID-19.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft