Лекари от Германия останаха шокирани, след като направиха аутопсии на починали от коронавирус

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Лекари от Германия останаха шокирани, след като направиха аутопсии на починали от коронавирус
63279
Лекари от Германия останаха шокирани, след като направиха аутопсии на починали от коронавирус

Здравните власти на германския град Хамбург оспорват изчисленията на Института "Робърт Кох" за смъртността от коронавирус. В статия на немската агенция merkur.de е направен сравнителен анализ на смъртността вследствие на заразата само в град Хамбург.

В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания. Анализът отбелязва, че много от починалите обаче имали сравнителна ниска очаквана продължителност на живота и за тях не може да се каже дали са починали пряко или непосредствено от коронавирус, уточнява dir.bg.

Затова хамбургските здравни власти започват да изчисляват смъртността от заразата по различен начин.

Съдебни медици правят аутопсия на починалите в града, които имат положителен тест за коронавирус.

И така се казва, че авторитетният институт "Робърт Кох" има различна статистика за смъртните случаи. За миналия четвъртък според неговите данни починалите от вируса са 14 души в Хамбург, докато здравната служба на Хамбург регистрира само 8 след направената аутопсия на всички. Много от починалите вече са имали сериозни предходни заболявания и поради това Хамбург настоява методът на преброяване да бъде проверен на национално ниво

След упрека от германските здравни власти, които изискват института да промени метода си на изчисление, председателят му проф. Лотар Вилер се противопостави на тази критика и по думите му "смъртността е по-скоро подценена, отколкото надценена". Той допуска, че в цял свят, както и в Германия, има повече смъртни случаи от коронавирус от официално докладваните, защото много често вирусът не може да бъде намерен след смъртта, така че може да има висок брой неотчетени случаи. Италианско проучване подкрепя предположението, че може би има много повече нерегистрирани смъртни случаи от коронавирус.

Националната статистическа агенция и Института Катане в Болоня сравняват броя на смъртните случаи от пролетта на 2020 г. със средния за същите периоди от 2015 г. до 2019 г. Между 21 февруари и 21 март общо 4 825 души са починали от Covid-19, но общият брой на смъртните случаи е бил с 8 470 по-висок от средния в предходните години. Така че има разлика от почти 4 000 смъртни случаи над средното, ако се извадят случаите на коронавирус.

Предполага се, че повечето биха могли да бъдат хора, които са починали вследствие на коронавирус, без да са били документирани като болни. Но критиката на Института "Робърт Кох" идва не само от Хамбург, а и от Университета в Бон. Местният вирусолог проф. Хендрик Щреек дава конкретен пример в интервю за Франфуртер Алгемайне Цайтунг:

"В Хайнсберг например 78-годишен мъж с предишни заболявания починал от инфаркт и без усложненията на белия дроб от SARS-CoV-2. Тъй като е бил заразен.... разбира се, влиза в статистиката за Covid-19." Според Щреек въпросът е дали пациентът не би умрял и без това.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft