 
                
            
	няколко по-малки тиквички (с тъмна кора)
	няколко скилидки счукан чесън
	зехтин, сол и черен пипер на вкус
	200-300 гр. чери домати
	шепа хлебни трохи (галета)
	няколко топки сирене Моцарела (или Фонтина)
	настърган пармезан за поръсване 
Разрежете тиквичките на половинки по дължина и издълбайте сърцевината с лъжица. Отрежете малка част от дъното, така че да стоят стабилно, и ги подредете в тавичка за печене. Намажете вътрешността им със смес от чесън, малко зехтин, сол и черен пипер. Отгоре подредете нарязаните на половинки чери доматчета, поръсете с хлебните трохи и изпечете в загрята на 175 градуса фурна за около 30 минути. Извадете и подредете сиренето между доматчетата, след което върнете тавичката във фурната и печете на горен реотан (скара) докато коричката стане златиста, а сиренето започне да бълбука. Извадете от фурната и поръсете с малко зехтин и настърган пармезан. Поднесете като предястие!


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








