Лозови сарми със сирене и лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Лозови сарми със сирене и лук
Лозови сарми със сирене и лук
admin
Добавена от: admin
2795
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината за 3-4 минути. Добавят се намачканото сирене, накиснатите предварително в малко топла вода стафиди и. Овкусява се с лимоновия сок и пипера (може да се добави и сол, ако сиренето не е достатъчно солено). Плънката се задушава така няколко минути и се дръпва от огъня. Лозовите листа се бланшират във вряща вода до омекване. Отделят се твърдите им части, след което се пълнят с част от плънката и се завиват на сармички. Подреждат се плътно в тенджерка, заливат се с бульон, колкото да ги покрие, и се оставят на тих огън до готовност. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft