Лоши новини за семейството на натровените деца в Кардам

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Лоши новини за семейството на натровените деца в Кардам
131238
Лоши новини за семейството на натровените деца в Кардам

И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам са приети в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Калоян Куртев, цитиран от Про Нюз Добрич. Във вторник в 17 часа те са настанени за наблюдение в Детско отделение на лечебното заведение по разпореждане на прокуратурата.

Ще им бъдат направени пълни изследвания. "Децата са в стабилно общо състояние, придружени са от социални работници", допълни д-р Куртев.

В семейството се отглеждат общо 6 деца на възраст от 4 до 13 години. В неделя 9-годишният Стефан почина, а две от сестрите му - на 12 и 7 години бяха приети в тежко състояние в болницата в Добрич. По-късно момиченцата бяха транспортирани в УМБАЛ "Света Марина" във Варна, а по-голямото дете се бори за живот. "Извикан бе регионален консултант от нашата клиника, който установява засягане на сърдечен мускул, остър миокардит, който продължава и в момента. Основното, което заплашва живота на детето е състоянието на сърцето, а то за момента все още не е започнало да се подобрява", коментира проф.

Виолета Йотова, ръководител на Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна. 7-годишното момиченце от Кардам, което е заедно с 12-годишната си сестра е в болница "Света Марина" във Варна, вече е изведено от реанимацията. Състоянието му се подобрява, съобщиха преди минути от здравното заведение. 12-годишното момиче, което е с възпаление на сърдечния мускул, засега остава в реанимацията. Лекарите очакват резултатите от изследванията на децата. Дотогава за причината за смъртта на 9-годишния Стефчо и за състоянието на сестрите му може само да се гадае. Разследването на случая продължава под ръководството на Районната прокуратура в Генерал Тошево.

От РЗИ-Добрич вече са направили проверка в дома на децата. Иззето е безалкохолно, което са консумирали. Ще бъде проверени и търговският обект, където семейството е купувало хранителните продукти, както и училищният стол в основно училище "Христо Смирненски" в Генерал Тошево, където са учили починалото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в училищния стол е възложена на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Дай твоята оценка:
2 от 8 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft