Ето ги 8-те главни виновника за мазната коса - как да ги избягваме и да си върнем блясъка на косъма:

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Ето ги 8-те главни виновника за мазната коса - как да ги избягваме и да си върнем блясъка на косъма:
16983
Източник: rozali.com
Ето ги 8-те главни виновника за мазната коса - как да ги избягваме и да си върнем блясъка на косъма:

Мазните, сплъстени кичури са кошмарът на всяка жена. Няма дама, която да не се депресира при вида им в огледалото. Оказва се, че за бързото омазняване на косата има не една и две причини, като те могат да бъдат най-различни.

Борбата с този неприятен проблем често пъти е трудна и продължителна. Ето някои от най-честите причинители на бързо омазняване :

1. Как миете косата

Възможно е причината да се крие във вас - има значение това, как точно миете косата си. Голямото количество шампоан и твърде интензивното масажиране на скалпа може да стимулират себумните жлези да произвеждат повече мазнина. Това води до мазен скалп и бързо омазняваща се коса. Много от шампоаните отмиват себума, така тялото ни се стимулира да го произведе отново - още и още. Нарушава се функцията на себумните жлези и се получава омазняване.

2. Мазната коса не е увредена коса

В никакъв случай мазната коса не е увредена. В случая се касае за проблеми със себумните жлези на скалпа. Често пъти мазните коса и скалп вървят ръка за ръка със сухи краища на косъма, а това причинява цъфтежи. Ако случаят е такъв, е добре да се консултирате със специалист, без да чакате проблемът да се задълбочи.

3. Носите шапка всеки ден

Съвсем естествено е в студа да пазим главата си с шапка. Но това е една от най-честите причини за бързо омазняване. Затварянето на главата в шапка ѝ пречи да диша. Освен това шапките лесно се замърсяват и пренасят тази нечистотия върху косата.

причини за мазна коса

4. Пипате косата си твърде често

Честото докосване на косата е не просто вреден навик, а води до по-голямо омазняване от нормалното - нечистотията от пръстите се пренася върху косата и това е причината по-бързо да се замърсява и омазнява. 

5. Използвате много балсам

Първо изберете правилния балсам за вашия тип коса. В противен случай тя може да се омазнява по-бързо от обичайното. Освен това винаги отмивайте продукта добре, така че да не остава по дължината на косата. 

6. Твърде често се решете

Всички знаем приказката, че принцесите се решат по 100 пъти преди лягане. Затова имат разкошни коси. Това, обаче, е твърде далеч от истината - всъщност честото разресване стимулира жлезите на скалпа и те произвеждат повече себум. Резултатът е бързо омазняваща се коса.

причини за мазна коса

7. Не почиствате четката за коса/гребена

Колко често почиствате четката или гребена си за коса? Те се замърсяват доста лесно и ако четката за зъби плакнете след всяко използване, то четката за коса е редно да почиствате 1 до 2 пъти седмично. Сапун и топла вода, киснене във вода и оцет - изборът е ваш, но не оставяйте по тях да се натрупат себум и прах, защото всичко после се връща на косата ви и я омазнява.

8. Използвате неподходяща козметика

Определете особеностите на косата си и избирайте подходящи за нея продукти. Ако видите, че някой продукт за грижа утежнява косата ви и причинява по-бързо омазняване, спрете да го използвате веднага. Също така давайте почивка на косата и скалпа от време на време. Правете ѝ домашни маски и я глезете

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft