Македонски бобарник по стара селска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Македонски бобарник по стара селска рецепта
Македонски бобарник по стара селска рецепта
admin
Добавена от: admin
9292
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. боб
200 гр. ориз
1-2 стръка праз
1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол

За тази рецепта трябва да имате сварен боб, по възможност само с чушки, кромид, олио. Отмерете само зърната на боба, сложете ги в гърне или тава за печене и отгоре поръсете малко от течността, в която е врял бобът. Най-добре е да не го сварявате до готовност, за да не се превари после.

1. Изпържете ситно нарязания праз и добавете ориз (количеството е по-малко от това на боба, за да доминира той).

2. Щом се изпържат, добавете водичка, сварете ги хубаво, а към края добавете сушени подправки на вкус, черен пипер, 1 с.л. червен пипер и сол.

3. Сега разбъркайте в тавата боба и ориза с праза, добавете топла вода, малко олио и повторно поръсете с черен пипер.

Печете най-много 20 минути до половин час, колкото да се обединят вкусовете, а когато ястието хване коричка отгоре, значи е готово.
Поднесете го с люти чушлета и му се насладете с топъл хлебец!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft