Телешко рагу по стара френска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко рагу по стара френска рецепта
Телешко рагу по стара френска рецепта
admin
Добавена от: admin
20888
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг телешки гърди (от плешката)
1 глава кромид лук
3-4 карамфилчета
2 моркова
1 връзка зелени подправки (босилек, целина, джоджен и др.)
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
2 л бульон (може от кубче)
60 г брашно
12 малки главички кромид лук или арпаджик
18 малки печурки
3 жълтъка
200 г сметана
сокът от 1/2 лимон
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
малко краве масло

Месото се нарязва на парченца по 50-60 г и се накисва за 1 час в студена вода или се изплаква добре с течаща вода, за да се отстрани кръвта.
След това се залива с чиста студена вода и се кипва, като се обира пяната.
Дъното на дълбок тиган се намазва с масло, месото се изважда с решетеста лъжица и се слага в тигана.
Прибавят се голямата глава лук, в която са забодени карамфилчетата, разрязаният на 4 парчета морков и връзката зелени подправки.
Залива се с прецедения бульон и се оставя да се вари на съвсем слаб огън около 1 1/2 часа.
Малките главички лук и целите гъби се бланшират в подсолена вода около 5-7 минути, изваждат се и се отцеждат.
Месото се слага в затоплени чинии, наоколо се нареждат лукчетата и гъбите и се оставя на топло място, за да не изстива.
Бульонът се слага на силен огън, докато изври около 1/4 от него.
Подправя се с черен пипер и индийско орехче.
Сметаната се разбива с яйцата и лимоновия сок, прибавя се с бъркане към бульона и се загрява няколко секунди, без да кипва.
Месото се залива със соса и се поръсва с магданоза.
За гарнитура може да се сервира ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft