190 г брашно с бакпулвер
	75 г типово брашно
	180 г кафява захар
	1/2 ч л бакпулвер
	1/2 ч л сода
	1/2 ч л сол
	250 г кисело мляко
	60 мл олио
	1 яйце
	2 белтъка
	1 ч л настъргана лимонова кора
	150 г пресни или замразени малини
	Фурната се загрява на 200 С.
	Правоъгълна тава (25 х 11) за кекс се намаслява.
	В голяма купа се разбъркват брашната, захарта, бакпулверът, содата и солта.
	Отделно в друга купа се разбиват киселото мляко, яйцето, белтъците и лимоновата кора.
	Изсипват се при брашнената смес.
	Тестото се разбърква няколко пъти, само колкото да се смеси.
	Внимателно се прибавят почистените, измити и подсушени малини (замразените не се размразяват).
	Всичко се разбърква внимателно.
	Изсипва се в подготвената тава.
	Кексът се пече 50 минути.
	Проверява се с дървен шиш за готовност, ако излезне сух значи е готов.
	Тавата се охлажда 10 минути, след което кексът се вади.
	Оставя се върху метална скара да се охлади напълно. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








