Манакиш - арабски хляб със зехтин и заатар
    
    
    
                
            
                 3 Септември 2012
            
            
            18830
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	готово тесто за хляб - приготвено от брашно, мая, наполовина вода и наполовина мляко и сол
	заатар *
	зехтин
* Заатар е арабски микс от подправки, който включва смляна чубрица, кориандър, кимион, ким; сол; смлени семена от анасон и резене; сумак; натрошени фъстъци и леблебия; сусам. Купува се като готов продукт от арабските магазини
Втасалото тесто се разтяга на тънко по намазаното със зехтин дъно на тавата. Заатарът се смесва със зехтин до получаването на по-рядка кашичка. Намазваме тестото отгоре обилно с получената смес и оставяме да втаса повторно, но съвсем за кратко (за не повече от 15-20 мин.). Втасалите питки печем в предварително загрята на 180С фурна за около 15 мин. Не трябва да се препича!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








