 
                
            
	4 дебело срязани свински пържоли, с кокал
	1/4 чаша сол
	1/2 чаша кафява захар
	сока от 1 портокал
	сока от 1 лимон
	1 ч.л. счукани люспички червен пипер
	1 главичка кромид лук, на парченца
	1 коренче (грудка) копър, нарязан на парченца
	250 гр. студена вода
	черен пипер на вкус
	1 с.л. настъргана портокалова кора + още малко за гарниране
	Пригответе маринатата: В голям съд или тенджера разбъркайте всички съставки добре. Потопете вътре пържолите и ги мариновайте за поне 24 часа - до 3 дни. Когато са готови, извадете пържолите от съда и изхвърлете маринатата.
	Загрейте добре грила. Сложете отгоре пържолите и ги запечете за 1 минута. Обърнете ги и отново запечете за минута. Намалете грила на средна степен, завъртете пържолите на 90 градуса и ги запечете за 3-4 минути (така ще се образуват специфичните отпечатъци от скарата). Обърнете пържолите още веднъж и ги запечете отново 3-4 минути.
	Махнете пържолите от грила и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги да почиват 5 минути и поръсете с настърганата портокалова кора, преди да сервирате! 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








