Мариновано пилешко с ориз и гъби
    
    
     
                
            
                11 Май 2014
            
            
            10411
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Отделете месото от костите, а след това го изтънете с помощта на чукче за месо. В голяма купа смесете зехтина, горчицата, меда и сока от портокал. Добавете шафран, мащерка и подправете на вкус и объркайте добре.
В така приготвената марината поставете парчетата месо и оставете в хладилник да престоят най-малко четири часа.
Сварете ориза в солена вода и го отцедете.
Извадете пилешкото от маринатата и запържете в загрято олио, докато се зачерви.
В мазнината от пилето сложете гъбите и ги запържете за кратко, докато омекнат. Добавете ориза, маринатата и задушете за кратко.
Запърженото месо поднесете с приготвеното ризото.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








