 
                
            
	1 с.л. зехтин
	сол и черен пипер
	1 бр. пилешки гърди без кост, нарязани на късчета
	1/2 чаша нарязан лук
	1 чаша нарязани гъби печурки
	1 чаша ориз
	2 чаши пилешки бульон
	2 чаши пресен спанак
	110-115 гр. топено сирене, нарязано на кубчета 
Загрейте зехтина на умерен огън. Подправете пилешкото със солта и пипера и го сложете в тигана, заедно с лука. Гответе 5 минути, докато пилето се запържи добре, а лукът стане прозрачен. Добавете гъбите и пържете още минутка. Прибавете ориза и бъркайте 2 минути, докато се запържи и той. Бавно прибавете 1 чаша от бульона и бъркайте, като обирате добре дъното на тигана. Оставете ястието да къкри, покрито с капак, за 15 минути, като бъркате периодично и добавяте още бульон, ако е необходимо, докато оризът стане готов. Накрая добавете топеното сирене и спанака, като бъркате, докато сиренето се разтопи. Прехвърлете ястието в купа и поднесете.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








