Месце с карамелена глазура за Коледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Месце с карамелена глазура за Коледа
Месце с карамелена глазура за Коледа
admin
Добавена от: admin
3939
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава чесън
1 клонка розмарин
1 дафинов лист
1-2 с. л. зехтин
сок от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
2-3 с. л. мед
сол
черен пипер

500 г месо по избор:
свински ребра, пилешки бутчета, пуйка и т.н 

 В тиган се загрява масло и се поставя клонче розмарин, дафинов лист и няколко раздробени зърна черен пипер. Скилидките чесън се нарязват на половинки (ако са дребни се поставят цели). Запържват се в зехтина до златист цвят на среден огън. Розмаринът, дафиновият лист и чесънът се отстраняват от тигана, но не се изхвърля чесънът.
Месото се запържва на силен огън. Огънят се намаля и тиганът се захлупва. Задушава се до готовност, при необходимост се добавя малко бульон или вода.
Портокаловият сок се смесва с лимоновия и се излива в друг съд или тиган. Прибавя се мед и малко настъргана кора от лимон. Посолява се и се подправя на вкус. Огънят се увеличава и сместа се кипва, докато не намали обема си на 2/3 и не се карамелизира. С приготвения карамел се залива месото и се прибавя чесънът.
Месото с карамела се задушава до готовност в тиган или се изпича във фурна на 200 С.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft