Мечтаните букли без маша!

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Мечтаните букли без маша!
9372
Мечтаните букли без маша!

Естествено падащите букли придават много закачлив вид на всяка дама. Но къдренето с маша всеки ден изтощава косата прекалено много.

Има няколко начина, по които могат да се получат страхотни къдрици и без да изтощавате косата си с маша. Ето и какви са те:

1. Добре познатите ролки биха свършили чудеснаработа. Ефектът е сравнително траен, зависи от самата коса, но с малко повече лак къдриците ще се задържат на главата ви.

2. Рибена кост – сплетете внимателно косата си на рибена кост, навлажнявайте ръцете си при вземането на всеки кичур и след като приключите със сплитането навлажнете леко косата си. Старайте се да сплитате косата стегнато. Може да постигнете същия ефект и когато косата ви е влажна след баня.

3. Молив – можете да се накъдрите и с помощта на молив. Навивате кичур върху молива, след което „минавате” върху тях с преса. Ефектът е добър, но и тук ще трябва да използвате преса, макар и за кратко.

4. След като сте излезли от банята и косата ви е почти суха започнете да се сплитате на плитки с дебелина около 1 см. Отнема доста време, за да сплетете цялата коса, но пък ефекта е добър. Трябва да останете по този начин една вечер.

Крайният ефект не са точно къдрици, повече напомнят на вълни и много приличат на вълните, които можете да си направите с ретро преса.

5. Следващият начин е с чорапи. Косата отново трябва да е след баня, но този път трябва да е мокра. Вземете кичур и около него увийте чорапа, както увивате кичур на машата, след което го завързвате стегнато. Продължете цялата процедура докато навиете цялата коса. На следващата сутрин развържете чорапите. За по-траен ефект напръскайте с лак за коса.

6. Разделете косата си на две части. Намачкайте и двете по отделно с пяна, след което направете 2 кокчета и ги завържете с ластик. По този начин къдриците стават по-ситни. Друг вариант е да се вържете на конска опашка и да направите само един кок.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft