Министърът на образованието Красимир Вълчев с последни новини за учебната година.

вход през zajenata.bg
За Жената
Събития
Министърът на образованието Красимир Вълчев с последни новини за учебната година.
2163
Министърът на образованието Красимир Вълчев с последни новини за учебната година.

Ето какво заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването "Събуди се"

Учебната година ще стартира присъствено, а всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда. 

Ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн, обясни още министърът.

"Всяко училище ще има план, а ние ще имаме препоръки към училищата, така че да се спазват определени мерки и да се превключва към електронно обучение при нужда.

Това ще отнема 3-4-5 дни", заяви министър Вълчев.

"Училищата са относително безопасна среда. Отворихме детските градини преди около 2 месеца и половина", увери министърът.

Вълчев коментира и протестите срещу правителството.

"Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри можем да бъдем сменени, но той не може, без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент. Нито една от социалноикономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони", коментира министърът.

"Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова - няма как. Нашето намерение засега е да довършим този ангажимент, както сме заявили - на 4 крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната нагласа. Има много неща, които трябва да свършим преди началото на учебната година и началото ѝ", каза още министърът.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft