Мощен звездопад през април сбъдва мечти - ето кога да си пожелаем, за да се случи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Мощен звездопад през април сбъдва мечти - ето кога да си пожелаем, за да се случи:
2189
Източник: edna.bg
Мощен звездопад през април сбъдва мечти - ето кога да си пожелаем, за да се случи:

Метеоритният дъжд е едно от най-красивите природни явления. Романтичното му име " падащи звезди " открай време е сигнал за хората да изрекат наум най-съкровените се желания, вярвайки, че ще се сбъднат.

Потоците от метеори в небето винаги ни дават незабравими емоции, защото падащите звезди са наистина хипнотизираща гледка. През април 2021 г. всеки ще може да си пожелае нещо на падаща звезда, защото ни предстоят цели 2 зрелищни потока.

падаща звезда

Лиридите за първи и са наистина зашеметяваща гледка - те са пролетен звездопад с радиант съзвездието Лира. "Звезден дъжд" ще се излее на нашата планета от 16 до 25 април. Пикът на активността на лиридите през 2021 г. ще бъде на 22-23 април, а общата интензивност - 15-20 метеора на час. Жителите на Северното полукълбо ще могат да се насладят на това ярко небесно явление.

Астрономите смятат, че Лиридите са един от най-ранните познати на хората метеорни потоци. За него се споменава още преди нашата ера. 

Жителите на Земята, както обикновено, ще могат да наблюдават Акваридите в края на прил и началото на май (между 19 април и 28 май). Метеорният поток има радиант в съзвездието Водолей. Пикът на активността на Акваридите започва веднага след преминаването на Лиридите и достига максимум на 6-7 май. В своя пик активността на Акваридите достига 60-70 метеора на час, като най-добре "падащите звезди" ще се виждат в Южното полукълбо.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft