1 кг. пилешки дробчета
	2 глави кромид лук
	2 моркова
	1 червена чушка
	200 гр. гъби
	2 домата
	сол на вкус
	млян черен пипер
	1 с.л. чубрица
	1-2 стръка босилек
	За заливката:
	1 ч.ч. прясно мляко
	2 яйца
	Пилешките дробчета се слагат в леко подсолена вода. След като кипнат, се оставят на умерен огън за 5 минути.
	В йенска тавичка се нарежда кромидът, нарязан на колелца. Поръсва се с черен пипер, сол и чубрица.
	Върху него се нареждат отцедените от водата пилешките дробчета, наръсват се с подправки и се покриват с морковите и чушката, нарязани на големи кубчета, и гъбите - на филийки.
	Похлупва се и се пече на не много силен огън, докато в тавичката се отдели течност от зеленчуците. Похлупакът се маха и печенето продължава.
	Отгоре се нареждат плътно един до друг доматите, нарязани на колелца, посоляват се и се поръсват с босилек.
	Щом се запекат, се заливат с прясното мляко и разбитите в него яйца. Заливката се запича до златисто. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








