Мутафчийски окончателно и със сигурност обяви истинските симптоми на коронавируса ВИДЕО

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Мутафчийски окончателно и със сигурност обяви истинските симптоми на коронавируса ВИДЕО
104186
Мутафчийски окончателно и със сигурност обяви истинските симптоми на коронавируса ВИДЕО

Симптомите са температура, отпадналост, кашлица, суха кашлица, болки в гърлото, задух, чувство на натиск. Около 10% получават и диария.

Това обясни шефът на Кризисния щаб за борба с коронавирус у нас ген.

Венцислав Мутафчийски, след като бе попитан от журналисти дали наистина първите симптоми на заболяването са загуба на мирис и вкус.  "Когато човек се чувства с такава симптоматика, се обажда на личния си лекар по телефона и получава информация с какво да се лекува. 

Ако има болка в гърдите и задух, 38 и повече градуса температура, трябва да се обърне към личния лекар и бърза помощ за болнично лечение", допълни той.  Той добави, че пациентите, които са били в по-тежко състояние се чувстват все по-добре.  "Може да участваме съдействие и се водят разговори с китайското посолство.

Преди 3 седмици на директорите на РЗИ бяха пратени протоколите, които бяха актуални до тогава. Във вчерашния ден бяха пратени протоколите на СЗО до всички областни управители с молба да се разпространят бързо", каза още Мутафчийски.  Припомняме, че по последни данни у нас има 201 заразени с COVID-19. 

"Снабдяваме хлорикин чрез дарения. Има сериозно изкупуване на търговските продукти с това вещество. Пациентите до сега са лекувани традиционно", обясни шефът на Кризисния щаб. "До сега предварителните проучвания са оптимистични, но все пак трябва да бъдат дадени. Имаме двама критично болни, които се намират в "Пирогов". Имаме двама под домашно лечение, наблюдавани с ежедневни телефонни брифинги и двамата са приети вече за лечение.

Имаме младо момиче, което бе изпаднало в паника, приеха я в "Пирогов" и на следващия ден се самоизписа", каза още той.  Ген. Мутафчийски обяви, че ще помолят Томислав Дончев да направи среща със Светия Синод. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft