Мъж от Сливен възкръсна в ковчега си в моргата, след като го обявиха за мъртъв:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Мъж от Сливен възкръсна в ковчега си в моргата, след като го обявиха за мъртъв:
1435
Източник: 24 часа
Мъж от Сливен възкръсна в ковчега си в моргата, след като го обявиха за мъртъв:

Тази история звучи като сценарий от филм на ужасите - мъртвец възкръсна в ковчега си за ужас на служителите в моргата. Историята е от Сливен , а главен герой - мъж на 72 години, когото обявиха за мъртъв , след като го откриха в безжизнено състояние в дома му.

В момента мъжът се лекува в реанимацията на областната многопрофилна болница "Д-р Иван Селимински".

За необичайния случай потвърдиха днес пред "24 часа" от ръководството на болницата. Мъжът живеел сам в сливенския квартал "Дружба". Близките му били в САЩ, а на тръгване поверили грижите за възрастния човек на свой съсед. Съседът изпълнявал съвестно задълженията си, но в един момент пациентът му престанал да вдига телефона, не отговарял и на позвъняванията на заключената входна врата на апартамента си. Притеснен, съседът вдигнал по тревога полиция, пожарна и Спешна помощ, чийто представители разбили входната врата към 11 часа във вторник.

Когато влезли в жилището, открили стопанина му в безпомощно състояние, без признаци на живот. Решили, че е мъртъв и се заели да го подготвят за последния му път, като насрочили погребението за следващия ден. Положили го в ковчег и го пренесли в моргата на болницата, а личен лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт. За ужас на санитарите в моргата вечерта мъжът в ковчега, който по една случайност не бил затворен, се размърдал. Болничните служители веднага го измъкнали от ковчега и с носилка го откарали в Спешния център, а към 21,30 часа обявеният за мъртъв вече бил приет за лечение в реанимацията.

"Засега човекът е жив, смъртният му акт бе веднага анулиран", съобщи пред "24 часа" зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов. Той предполага, че състоянието на пациента им е заблудило колегите му, тъй като наистина било много тежко - 72-годишният мъж страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Най-вероятно бил изпаднал в диабетна кома, при която болният лесно може да бъде сбъркан с мъртвец.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft