Тя бе една от най-запомнящите се и чаровни участнички в " Хелс китчън ", а за всички бе явно, че е и любимка на шеф Ангелов. Виктория Зайкова е от хората, които не се спират пред трудностите и преодоляват всичко, дори и себе си! Доказа го, сваляйки 75 кг след формата и в момента изглежда наистина феноменално!
Харизматичната Вики бе сред звездните финалисти в четвърти сезон на "Хелс китчън". 3 години по-късно тя застава пред "България Днес" преобразена, вдъхновена - на прага да осъществи една от най-големите си мечти.
- Виктория, как се променихте след "Хелс китчън"?
- Обичам да казвам, че деля живота си на два етапа - преди предаването и след него.

Снимка: ТикТок
- Наричаха Ви "любимката на шеф Ангелов". Поддържате ли контакт с него и след формата?
- Да, и съм благодарна за това. Имам привилегията от време на време да си пишем съобщения по празници. Винаги когато ходя в София, отивам да посетя неговия ресторант, защото смятам, че е един от найхубавите у нас. Много мил и добър човек е, огромен професионалист. Всички трябва да знаете, че когато се кара, винаги е с право. Възхищавам му се, заради него се записах в "Хелс китчън".
- Той ли ли е най-добрият готвач в България?
- Естествено! Няма две мнения по въпроса. Докосвала съм се и до други големи имена в сферата, но шеф Ангелов е еталон.
- Имате си и световен любимец - уникалния Гордън Рамзи. Смятате ли, че е възможно един ден да готвите рамо до рамо с него?
- Разбира се. Надявам се някога да ми се случи, той е светило в кулинарията. Определено подходът му на работа, темпераментът, който има, и форматът, който води, са доказателство, че е човек, до когото трудно се достига. Но пък не спирам да мечтая и защо не? Светът е шарен.
- Ще осъществите ли скоро копнежа си да имате собствен ресторант?
- Досега не съм го казвала никъде, но ще използвам вашата медия, за да обявя, че отварям собствен ресторант. Ще бъде в София, но по-нататък ще споделя повече подробности. На откриването ще поканя шеф Ангелов, както и други готвачи, колеги, приятели инфлуенсъри. Идеята е да бъде готино и бляскаво - с много разпознаваеми хора.

Снимка: Инстаграм
- Какъв е "вкусът" на характера Ви? Сладък, солен, кисел или може би пиперлив?
- Шоколад с кайенски пипер. Сладко-лютив с интересен привкус на лютото.
- Преди година взимате най-смелото решение в живота си - подлагате се на операция за стомашен ръкав в Турция. Какво Ви мотивира да го направите?
- Борбата ми с килограмите е от две години. Достигнах тегло, което определено не бе здравословно. Не можех да правя някакви обикновени неща спокойно, а съм млада майка, имам дете, за което трябва да се грижа. В един момент нещата просто излязоха извън контрол.

Снимка: Инстаграм
- Колко килограма сте свалили до момента?
- Общо загубените ми килограми на този етап са 75, а със самата интервенция успях да сваля 45. Единственото, за което съжалявам, е може би, че не съм я направила по-рано. В интернет ме осъждат, че съм избрала по-лесния вариант с операцията. Това изобщо не е така. В началото буквално си като бебе, имаш две глътки вода, после две лъжички пюре, доста дълъг е възстановителният период. Хирургическата намеса ти дава един старт, на който да стъпиш, но после всичко си зависи от теб - нов живот с изцяло нови хранителни навици.
- Готвите ли си по-здравословни рецепти в момента?
- Определено начинът ми на живот е различен. В ястията избягвам мазното. Сигурно ще изненадам читателите ви, но не съм фен на месото. Обичам повече варива, млечни продукти. Като действащ кулинар в кухнята обаче няма как да избегна и да опитам малко по-различна храна, все пак готвя всеки ден.

Снимка: Инстаграм
- Тази година посрещнахте лятото различно. Почувствахте ли се истински уверена и свободна в кожата си, когато отидохте на плаж в новата си форма?
- Беше много приятно, наистина. Когато си с наднормено тегло - например аз съм била 155 кг на 1,58 см височина, искаш да се прикриеш някак си, чудиш се дали хората те гледат. Сега наистина е по-различно. Увереността ми е по-голяма и съм благодарна.
- Получавали сте доста негативни коментари. Какво ще посъветвате човек, който в момента се сблъсква с тях?
- Бих казала на всеки, който преминава през хейт, да го отблъсква, като връща положителна енергия. Все пак мисля, че получаваме към себе си това, което даваме.

Снимка: Инстаграм
- Имате ли посланието към тези, които сипят обиди?
- Нека да са живи, здрави и щастливи. Може би трябва да се замислят каква енергия излъчват към другите, защото лошото не е здравословно.
- В "Черешката на тортата" разкрихте, че сте се разделили с мъжа си. Как се справяте с грижите около сина ви сама?
- В кръга на шегата ще го кажа, но ако сте майка на тийнейджър, в края на деня ви трябва бутилка вино и два шоколада. Смятам, че се справям страхотно. Благодарна съм на хората около мен, които ми помагат - баби, дядовци. Млада станах майка, но благодарение на момчето ми успявам да запазя детското в себе си.
- Страхувате ли се за детето си?
- Всеки родител има своите страхове и това е абсолютно нормално. Когато моят син не ми вдига телефона, откачам понякога, почвам да звъня настоятелно. Лошото е, че децата започнаха да страдат от други деца. Живеем във време, в което всичко е на телефона. Информацията, с която разполагат, е неограничена, гледат агресия. Мога да кажа, че съм една идея по-контролираща майка. Искам да знам къде е, кога ще се прибере, с кого е навън. Моят апел към родителите е да се интересуват, да говорят с децата си. Понякога това, че се затваря в стаята на компютъра и не ти надува главата, не е добра индикация, а напротив.
- Има ли човек до Вас в момента?
- Да. В сърцето ми винаги има любов. Чувствам се добре, но искам да запазя останалото за себе.

Снимка: Инстаграм
- Какво искате да Ви се случи занапред?
- Пожелавам си да съм здрава - аз и всички близки покрай мен. А за всяка друга мечта, както досега, просто ще работя много упорито, за да стане реалност. Знам, че ми предстои много труд, но не се притеснявам. Готова съм да дам 200% от себе си.














