Новите йога тенденции, които трябва обезателно да пробвате през 2015 г.

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
Новите йога тенденции, които трябва обезателно да пробвате през 2015 г.
1717
Новите йога тенденции, които трябва обезателно да пробвате през 2015 г.

Йога предлага доста ползи за здравето, но постоянно е пренебрегвана като метод да се отпуснете и да съживите тялото и ума си

Независимо дали професионално се занимавате с йога или сте новак има няколко йога и медитационни тенденции, които ще желаете да опитате през 2015 г.

Редовната йога практика помага за възстановяване на физическото и психическото състояние, спомага за загубата на тегло и ви помага да изглеждате по-красиви (както отвън така и вътрешно). Медитацията помага за намаляване на стреса и тревожността, а също тъй  би могло да ви помогне да постигнете спокойствие само за един миг.

Ето 7 тенденции в йогата и медитацията, които да опитате през 2015 г., за да бъде годината ви по-здравословна от всякога.

1.

Лечебната сила на звука

Ако непрекъснато страдате от тревожност, помислете за лечебната сила на звуците. Те са доста мощни и ободряващи. Лечението чрез звуци помага да промените съзнанието си, да се борите със стреса и да си създадете чувство за мир и спокойствие. Редовното практикуване на техники от звуковата терапия ще ви помогне да почувствате изненадваща промяна в съзнанието си. Плюс това, тя ще ви помогне да научите как да се справяте с проблемите в живота по-бързо и с по-малко стрес.

2. Рейки

Разработена в началото на 20 век като лечебна енергийна практика, Рейки е достъпен начин да се отпуснете и да дадете нов тласък на тялото си. Вярва се, че тази техника спомага да се подобрят почти всички аспекти на живота. Рейки би могло да помогне и за емоционални травми. Лесно се учи и практикува и не изисква много усилия. Увеличете енергийните си нива и активността си чрез практикуване на рейки редовно през 2015 г.

3. Подводна йога

Един интересна тенденция, която можете да опитате през 2015 г. е подводната йога. Макар, че е малко по-трудна за упражняване, ще усетите всички нейни лечебни ползи и ще се насладите на гмуркането в същото време. След като правите подводен лотос вие ще се почувствате като красиво цвете, плуващо във водата. Като допълнителен бонус ще видите много прекрасни морски създания. Просто се уверете, че не практикувате подводна йога сам, не забравяйте, че безопасността е на първо място!

4. Офис йога

Забързаното ни ежедневие и заседналия способ на живот могат да направят много поразии за здравето. Заседналият начин на живот може да доведе до високи нива на стрес и сериозна депресия. Макар че не е лесно да се практикува йога на бюрото, опитайте се да направите няколко упражнения, например в обедната ви почивка. Това ще подобри стойката ви, ще повиши вашата енергия и производителността ви, а също така ще ви помогне да живеете дълъг и здравословен живот.

5. Йога за деца

Кой казва, че йогата е единствено за възрастни? Вашето дете би могло също да практикува йога. Редовното практикуване на йога ще помогне на детето ви да се справя по-добре в училище и да подобри общото си здравословно състояние. Йогата също така ще помогне на детето да развие здравословни навици и да постигне на по-високи цели в живота с малко усилия. В днешно време има много йога програми за деца, но ако самите вие сте добър йогист можете да практикувате йога заедно у дома.

6. Йога с музика на живо

Ако желаете да задълбочите вашите знание за йога практиките и да намалите нивата на стрес, помислете за йога с жива музика. В днешно време все повече и повече йога студия започват да включват музика на живо, Киртан (пеене на мантри) и дори диджеи в заниманията по йога. В началото може и да ви е трудно, но ще забележите разликата с времето.

7. Възстановителна йога

Ако сте супер деен човек, който не бива да седи нито минута без да правиш нищо, възстановителната йога може би не е за вас. Но въпреки това не е лошо да пробвате. Възстановителната йога използва много реквизит, в това число одеяла, очни възглавнички, възглавници и ремъци и изискват от вас да остане в определени пози малко повече от обичайното. Много хора не харесват тази йога практика при първи опит, тъй като изглежда много скучно. Опитайте няколко пъти, а не се отказвайте веднага. Ще видите, че след няколко тренировки в края на начинанието вие ще се чувствате възстановени, спокойни и добре отпочинали.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft