Нов необичаен симптом на коронавируса - учените призовават да направите тест, ако го имате:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Нов необичаен симптом на коронавируса - учените призовават да направите тест, ако го имате:
2368
Източник: pik.bg
Нов необичаен симптом на коронавируса - учените призовават да направите тест, ако го имате:

Учените продължават да откриват нови и нови детайли около върлуващия в световен мащаб коронавирус . След като бяха установени редица необичайни симптоми на болестта като очно възпаление и кожни обриви, ето че на хоризонта може би е още един странен симптом .

Честото или продължително хълцане може да се окаже един от симптомите на коронавирусна инфекция.

Това сочат резултат проучване на американски лекари, публикувано в The American Journal of Emergency Medicine. Лекарите стигат до това заключение след преглед на 62-годишен пациент от Чикаго, който не проявява типичните симптоми на COVID-19 - кашлица, треска или болки в гърдите. В същото време мъжът страда от хълцане в продължение на четири дни.

Тестовете му за коронавирус дават положителен резултат, впоследствие се устнановява и потъмняване в белите му дробове. Мъжът е имал съпътстващи хронични заболявания. Както отбелязват лекарите, това е първият официално регистриран случай, когато пациент с коронавирус се оплаква от такъв проблем. В тази връзка лекарите призовават ако човек хълца продължително или кратко, но често, да си направят тест за COVID-19.

След като коронавирусът все още не е проучен в детайли, лекарите съветват да се обърне внимание на всяка нетипична проява на вирусна инфекция. Според Световната здравна организация броят на заразените с COVID-19 в света надхвърля 19 милиона, а около 714 хиляди пациенти са починали.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft