1 кг пресен спанак
	1 ч. л. майорана 
	2-3 с. л. зехтин
	2-3 с. л. кисело мляко
	50 г орехови ядки
	2 щипки индийско орехче
	1 ч. л. сол
	1 1/2 ч. ч. брашно
	2 яйца
	150 г сирене Моцарела
	1 ч. л. сол  
	Спанакът се изчиства и се бланшира, като първо се потапя в кипнала вода и след това - в леденостудена вода.
	Отцежда се и се пюрира в блендер.
	Пюрираният спанак се разстила в тиган и се загрява.
	Яйцата се разбиват в купа.
	Добавят се постепенно брашното, солта и индийското орехче.
	Сместа се разбърква със спанака.
	Сиренето "Моцарела" се нарязва и се слага в купата със спанака. Омесва се тесто, което се прибира в хладилник за 30 минути, след което се слага в пош.
	Орехите се смилат заедно с киселото мляко, зехтина, майораната и солта.
	Тестото се прави на ньоки с помощта на поша и на ножица и се потапя в съд с кипнала вода.
	Ньоките се поднасят полети с ореховия сос.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








