Обожавам да й ходя на гости - винаги ме изненадва! Днес направо ми скри шапката с тези мини-пици...
        
        
        
                     9 Октомври 2016
                
                24242
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Италианската кухня е една от най-популярните в света. Малцина ще откажат парче пица с подправки и вкусен доматен сос. Приготвянето на това традиционно ястие е цяла наука. Но изобретателните домакини са открили начин и тук да ускорят нещата.
Ако вместо тесто използвате арабски питки или тънки хлебчета Лаваш, всичко става много по-бързо и лесно. А още по-вкусно е, защото така се получават чудни мини-пици . Е, да опитаме?
Продукти:
1,5 чаша доматен сос
80 гр.
  пармезан 
                220 гр. моцарела
5 ловджийски наденички или шунка
1/2 ч.л. сол
2 щипки черен пипер
1 щипка червен пипер
1/2 ч.л. риган
1 арабска питка (или Лаваш )
1 чушка
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 210 ° C.
 - Пригответе соса за пица: смесете доматения сос, настъргания кашкавал/пармезан, черен пипер, сол, червен пипер, риган.
 - Леко намажете формички за мъфини или тарталети.
 - Изрежете кръгчета от тънката питка, след което запълнете с тях хубаво дупките на формичките, така че да се образуват кошнички. Можете да използвате и празен буркан, за да притиснете отгоре питките.
 - Поставете по 1 супена лъжица от соса във всяка дупка.
 - Поръсете с моцарела.
 - Нарежете наденичките (или шунка) на парчета и ги сложете върху соса. След това поставете резени чушка.
 - Пъхнете мини-пиците във фурната и печете в продължение на 10-12 минути.
 
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







