Орешник - лесна баница с орехи
    
    
     
                
            
                26 Ноември 2014
            
            
            9818
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Замесва се тесто от брашното, солта и водата. След това тестото се разделя на 10 топки и от всяко топче се разточва голяма кора. Кората се набира и се поставя в подходяща тавичка, след което се запича в предварително загрята фурна. След като се изпекат всички десет кори, се напръскват с малко солена вода, олио и се наръсват с нарязаните орехи. Процедурата се повтаря за всички кори, като се редят една върху друга. Готовата баница се нарязва на квадрати и отново се запича в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








