Баница с тиква и орехи
13 Февруари 2013
59312
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г кори за баница
4 чаши настъргана тиква
1 чаша захар
2 лъжици галета
1 чаша счукани орехови ядки
1-2 лъжички канела
1 1/2 пакетчета краве масло
1 ванилия
Смесете 1/2 чаша захар, орехите, галетата и канелата. В обилно намазана с масло тава редете корите, ръсете всяка с разтопеното масло, тиквата и ореховата смес. Последните три кори (изберете цели и ги изрежете предварително според големината на тавата) се ръсят само с масло. Нарежете баницата на парчета, поръсете с останалото масло и я изпечете в умерена фурна. Междувременно в съда, в който сте разтопили маслото, сложете 1/2 чаша захар, 1/2 чаша вода и ванилията. Загрейте на огъня само да кипне. Щом извадите баницата от фурната, залейте я със студения сироп. Поднесете я студена.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари