 
                
            
	2 чаши (500 мл.) макарони орзо, сварени до полуготовност (ал денте)
	1/4 чаша (60 мл) зехтин
	3 с.л. (45 мл.) пресен лимонов сок
	2 ч.л. (10 мл) зърнеста горчица
	1 стрък зелен лук, смлян
	1 ч.л. пресен копър или 1/4 ч.л. сушен копър
	2 ч.л. пресен риган или 1/2 ч.л. сушен
	1/2 чаша (125 мл) пресен магданоз, ситно нарязан
	1/2 чаша (125 мл) сушени домати в зехтин, отцедени и нарязани
	1 чаша (250 мл) сирене Гауда или Фета, нарязано на малки кубчета
	1/4 чаша (60 мл) синьо сирене, натрошено
	1/2 чаша (125 мл) запечени кедрови ядки
	рукола или маруля
	сол и черен пипер на вкус
	Разбъркайте зехтина, лимоновия сок, горчицата, зеления лук, копъра, ригана, солта и черния пипер. Прибавете сварените макарони и объркайте, за да се покрият добре с дресинга.
	Прибавете магданоза, доматите, гаудата и синьото сирене. Охладете добре. Щом сте готови да поднесете, поръсете с кедрови ядки и аранжирайте орзото върху листенца рукола или салата. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








