От днес влизат в сила извънредни мерки в цялата страна заради коронавируса:

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
От днес влизат в сила извънредни мерки в цялата страна заради коронавируса:
92517
Източник: Vesti.bg
От днес влизат в сила извънредни мерки в цялата страна заради коронавируса:

След като стана ясно вчера, че в България вече има заразени с коронавирус , на спешно заседание на Министерски съвет бе взето решение да се въведат  извънредни мерки за сигурност в цялата страна. Потвърдените случаи у нас са общо 4 - два в Плевен и два в Габрово. 

Очакват се резултатите на над 100 пациенти, които са били в контакт със заразените.

Само в Габрово лицата са 140, а в Плевен все още няма окончателен брой.

С цел да се спре разпространението държавата предприе изключително сериозни мерки мерки - забранени са всички културни събития на закрито в цялата страна - в това число концерти и театрални постановки.

Спортните събития ще са без публика. Училищата остават затворени. Забранява се провеждането на олимпиади и екскурзии с ученици. 

Най-сериозна остава ситуацията в  Плевен и Габрово, където са и потвърдените случаи на заразени българи. Училищата не работят, забранени са масовите събития. Преустановени са консултациите и  свижданията.

Пациентите, хоспитализирани в отделенията, в които са заразените, остават под карантина. Няма да се приемат нови хора, сприра и изписването на пациенти. 

Много общини, в които няма регистрирани случаи на коронавирус, също затягат мерките. В София започва редовна дезинфекция в градския транспорт, както и на станциите на метрото. Засилва се контролът и в детските градини и ясли, където грипната ваканция не важи. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft