гъби - 7 бр.
	пресен лук - 1 връзка
	олио - 4 с.л.
	масло - 1 с.л.
	ориз - 1/2 ч.ч.
	яйца - 3 бр.
	кисело мляко - 300 гр.
	червен пипер - 1 ч.л.
	сол
	черен пипер
	магданоз
	Гъбите се нарязват на ситно и се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат. 
	
	Лукът се нарязва ситно и се задушава до златисто оцветяване в мазнината. Прибавят се червеният пипер, гъбите и оризът. Залива се с една чаена чаша отвара от гъбите и се оставят на тих огън, докато се изпари водата. След това сместа се отстранява от огъня и се разбърква с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
	
	Приготвят се палачинки и във всяка от тях се слага от сместа с гъбите. Увиват се като сарми и се нареждат в намазана с масло тавичка. 
	
	Пекат се до полуготовност. Заливат се с разбитите в киселото мляко яйца и отново се запичат. Поднасят се цели, или нарязани на хапки - като предястие.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








