Панирани ябълки

вход през zajenata.bg
Панирани ябълки
admin
Добавена от: admin
1979
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 мл. бяло вино 
100 мл. прясно мляко 
3 супени лъжици захар 
130 гр. брашно 
мармалад по избор 
2 пакетчета ванилова захар 
1 лимон 
олио за пържене 
малко сол 
5 ябълки 
бадеми, смлени 
2 белтъка 
пудра захар 
канела

В купа смесете брашното, млякото, виното, захарта, ваниловата захар, настърганата кора от лимона и малко лимонов сок. В друга купа разбийте белтъците от двете яйца и след това да ги добавите в сместа. 
Обелете ябълките и ги нарежете на кръгове. След това извадете семената. Намажете върху всяко кръгче ябълка мармалад. След това върху него наръсете смлени бадеми и похлупете с друго парче ябълка, също намазано с мармалад. По този начин оформете сандвичи от ябълка от всички парчета. 
Сандвичите панирайте в предварително приготвената смес за панировка и ги изпържете в тиган със загрято на силен огън олио. 
Изпържените ябълки изваждайте върху домакинска хартия, за да попие излишното олио. 
Сервирайте ги украсени с пудра захар, канела и смлени бадеми.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft