6 стръка праз
	2 яйца
	4 с. л. брашно
	1 ч. ч. галета
	1 с. л. мак
	1 ч. л. кимион или ким на зърна
	2 с. л. фъстъчено олио
	4 с. л. слънчогледово олио
	за сос беарнез:
	6 зърна черен пипер
	½ глава лук, нарязана на ситно
	2 с. л. пресен естрагон или 1 ч.л. сушен
	3 с. л. винен оцет
	3 жълтъка
	200 г студено краве масло, нарязано на кубчета
	сол на вкус
	кайенски пипер на вкус
	Сосът се приготвя, като се слагат да се сварят черният пипер, лукът, естрагонът и оцетът. Варят се, докато течността се редуцира наполовина, след което се прецежда.
	Жълтъците се разбиват с редуцираната смес на водна баня, докато се сгъстят.
	Прибавят се кубчетата студено масло, като сосът се разбива непрекъснато до пълното им поемане.
	Празът се почиства и се нарязва на парчета, дълги по 5 см. Слага се за 8 мин. да се подвари във вряща подсолена вода. След това се подсушава.
	Всяко парченце праз се потопява в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в смес от галета, кимион и мак. Пържат се в загрятата мазнина, докато се зачервят. Сервират се със соса и гарнитура от варен ориз.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








