Паста със скариди
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            11286
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Почистете скаридите и ги сложете да се задушават с малко сол в сгорещеното масло. През това време нарежете доматите на едри парчета и ги наредете на разстояние един от друг в леко намазана със зехтин тава. Полейте всяко доматче с капки зехтин и ги сложете да се запекат леко в силна фурна.
Щом скаридите омекнат долейте бялото вино и щом кипне, ги махнете от котлона. Добавете накълцан магданоз и сух босилек по желание. Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете я и разпределете в две чинии.
Сложете част от скаридите със соса, объркайте леко и овкусете с лимонов сок, разбъркан с малко зехтин. Във всяка чиния разпределете от запечените доматчета. По желание добавете черен пипер и настържете пармезан отгоре.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








