Паша кюфтенца с лук
    
    
    
                
            
                26 Август 2015
            
            
            12366
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    500 гр. кайма
1 чаша (100 мл) ориз
2 кг лук
1 яйце
сол черен пипер, червен пипер, чубрица
200 мл олио
1 чаша вода
Първо се приготвят кюфтенцата: половината лук се нарязва на ситно, добавят се каймата, черният пипер, солта, яйцето и оризът. Обърква се добре и се оставя 15 мин. да почине. Оформят се 15 кюфтета. Пържат се в загрято олио от всички страни. В същото олио се запържва останалия лук, нарязан на едро, добавя се 1 лъжичка сол, за да омекне лукът, пипер и чубрица на вкус. Запържва се. След това лукът се прехвърля в тава, върху него се нареждат кюфтенцата и се добавя още 1 чаша вода. Пече се на 200 градуса около 60 мин.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








