 
                
            Опитайте и ще видите, че това са най-меките кифлички, които някога сте приготвяли. 
Най-хубавото е, че остават меки и на следващия ден, като че ли са прясно изпечени. 
Първо в топлото мляко се поставят захарта, маята и малко брашно. 
Хубаво се разбърква и маята се оставя да се активира около 10 минути. 
След това постепенно се добавят останалите съставки и замесва средно меко тесто. 
Покрива се с чиста кърпа и се оставя на топло да втасва около 30 минути. 
Втасалото тесто се разделя на 4 топки. 
Всяка се разточва на кора. Намазва се със заквасена сметана, след което се нарязва на 8 триъгълника. В края на всеки триъгълник се поставя от плънката от извара и яйце. 

Краищата са навиват навътре (като на допълнителната снимка), за да не излезе плънката при печене, и се оформя кифличка. 

Кифличките се подреждат в тава и се оставят да втасват 20 минути. След това се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам. 

Пекат се 25 минути на 200 градуса.
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








