Печена риба във винен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печена риба във винен сос
Печена риба във винен сос
admin
Добавена от: admin
6176
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 филета бяла риба
6 с.л. зех­тин 
200 гр чери доматчета
половин връзка пресен босилек
100 мл бя­ло вино
200 мл зеленчуков бульон
1 дафи­нов лист
сол на вкус
няколко резена лимон

Филетата риба се посоляват от всички страни и се намазват добре със зехтин. Останалият зехтин се изсипва в тавичката, в която ще се пече рибата. Филетата се прехвърлят в тавичка, отстрани се подреждат разполовените чери доматчета и резените лимон. Всичко се поръсва с нарязания босилек, осолява се на вкус. В тавата се наливат виното и бульонът, добавя се дафиновият лист и рибата се пъха във фурната за около 30 минути на 180 градуса (загрейте фурната предварително).

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft