Печени катми
    
    
    
                
            
                22 Февруари 2013
            
            
            22062
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Към 3/5 от брашното, разредено с 1/3 от млякото, се прибавят размекната мая, солта и захарта и се разбъркват добре. Тестото се оставя да втаса. След удвояването на обема му, се прибавят останалата част от брашното и млякото (да е хладко). Полученото рядко тесто (като палачинково) се оставя да престои 25 минути на топло. След това от него се гребе с малка супена лъжица и в леко намазан с мазнина тиган (по традиция се използва сач) се изпържват тънки листове като палачинки (като се зачервят от едната страна, се обръщат от другата страна). Нареждат се в тавичка и се заливат с леко запърженото масло (разредено с малко вода и кипнато) и се запичат във фурната.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








