Пикантни мариновани маслини
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            15627
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	750 г черни (зелени) маслини
	500 мл зехтин
	80 мл балсамов оцет
	5 сушени люти чушки
	4 скилидки чесън
	1 лимон
Голям буркан (1,25 л) се облива с гореща вода. Вътре се поставят маслините. Чесънът се обелва и всяка скилидка се разполовява. От лимона, с белачка за картофи, се отрязва кората, която се разделя на 3 тесни ивици. В малка тенджера се загряват зехтинът, оцетът, чушките, чесънът и лимоновите ивици. Маслините се заливат с горещата марината, така че да бъдат напълно покрити, като се оставя 1 см празно място между капака и маслините. Бурканът се затваря веднага херметически. Оставят се да се мариноват 3 дни преди консумацията. Маринованите маслини могат да се съхраняват до 3 седмици в хладилник.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








