Пикантни сръбски кюфтенца
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            6490
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	400 г кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
	40 г пушен бекон
	40 г пушен кашкавал 
	1 червена чушка 
	1 ч. л. сладък червен пипер
	1/2 ч. л. лют червен пипер
	1/2 ч. л. сух чесън 
	1 с. л. универсална подправка
	Чушката се почиства и се нарязва наситно.
	Кашкавалът и беконът се нарязват на дребни кубчета.
	Прибяват се към каймата заедно с подправките.
	Омесва се с ръце до хомогенизиране. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 30 минути.
	От сместа се щипва с ръце, смачква се с пръсти и месото се слага на скарата. Пече се до зачервяване. Поднася се с гарнитура от печени зеленчуци или сос по желание.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








