Пиле по италиански
    
    
    
                
            
                11 Февруари 2013
            
            
            26120
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Нарежете на ситно шунката и дробчето, прибавете стрития чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълнете пилето със сместа и зашийте отвора. Посолете и поръсете с лимонов сок. Сложете пилето в намазана с масло малка тава, покрийте я плътно с алуминиево фолио. Печете около 2 ч на 150С. Свалете фолиото и запечете още десетина минути да се позачерви. Междувременно сварете обелените и едро нарязани картофи в малко подсолена вода. Отцедете ги, сложете маслото, захлупете тенджерата и силно я разтърсете. Изсипете картофите в огнеупорна тавичка, а отгоре сложете пилето. Намажете кожичката на пилето с обърканото с подправките масло и дозапечете още 10-тина минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








